Veelgestelde vragen

Direct antwoord

Werken voor Zuidgeest

Hoe wordt bepaald hoeveel ik ga verdienen als flexcollega van Zuidgeest?

Vanaf dag één ontvang je het loon dat gebruikelijk is bij de inlener (onze opdrachtgever), voor de functie die je daar gaat uitvoeren (de inlenersbeloning). Dit leggen we vast in de uitzendovereenkomst.

Hoe geef ik mijn gewerkte uren door?

Bij veel opdrachtgevers werken we met digitale urenregistratie, je klokt dan in met een pasje of klokkaart. Ook komt het voor dat je jouw uren registreert met werkbriefjes. Zorg er bij alle manieren voor dat je goed in- en uitklokt of goed je uren bijhoudt, zodat Zuidgeest de juiste uren voor je verloning binnenkrijgt.

Contractvragen

Wat zijn reserveringen?

Als je werkt krijg je salaris uitbetaald en bouw je daarnaast ook reserveringen op. Elke week wordt een bepaald percentage van je brutosalaris apart gezet. Dit kun je opvragen, bijvoorbeeld tijdens vakanties. Je bouwt reserveringen op voor verlofdagen, vakantiegeld en kort verzuim (bijvoorbeeld voor een bezoek aan de dokter of tandarts). Dit geldt voor een fase A-overeenkomst met uitzendbeding.

Hoe zit het met mijn vakantiegeld?

Je hebt recht op 8.33% vakantiebijslag van het feitelijk loon over de gewerkte dagen, vakantiedagen en feestdagen. In mei wordt het vakantiegeld aan je uitbetaald. Het is ook mogelijk om je vakantiegeld op een ander moment uit te laten betalen, als je ten minste vijf werkdagen aaneengesloten vakantie opneemt. Neem hiervoor contact op met je contactpersoon van Zuidgeest.

Wanneer krijg ik mijn reserveringen uitbetaald?

Vakantiegeld betalen we uit in mei. Vakantiedagen kun je het hele jaar opnemen, als je in die week tenminste niet meer uren registreert dan je normaal gesproken werkt. Hiervoor tellen we het gemiddelde van je gewerkte uren en verlofuren. Stop je met werken voor Zuidgeest? Dan keren we al je reserveringen uit, 6 weken na je laatste gewerkte week.

Kan ik mijn verlofdagen meenemen naar het volgend jaar?

Wanneer je fulltime werkt bouw je jaarlijks 25 vakantiedagen op. Daarvan zijn 20 dagen wettelijk, en 5 dagen bovenwettelijk. De wettelijke vakantiedagen zijn geldig tot 1 juli van het daaropvolgend jaar. De bovenwettelijke dagen zijn langer geldig, deze vervallen pas na vijf jaar.
Wanneer je vakantiedagen opneemt, worden automatisch altijd eerst de kortst-geldige dagen afgeschreven. Op je loonstrook of in Helloflex zie je hoeveel wettelijk en bovenwettelijk verlof je nog te goed hebt.
 

Bouw ik ook pensioen op als flexcollega?

Jazeker! Je werkt natuurlijk vooral om direct geld te verdienen, maar wij denken ook aan je toekomst. We hebben een goede pensioenregeling voor flexcollega's. Welke rechten en plichten je precies hebt hangt af van hoelang je werkt voor Zuidgeest. Wanneer je begint met werken bij een opdrachtgever via Zuidgeest, begin je in fase A. Na 26 gewerkte weken in fase A ga je deelnemen aan de pensioenregeling.

Hoe werkt het met fase A, B, en C?

Fase A De eerste 78 weken die je werkt voor Zuidgeest noemen we fase A. Voor de telling van de 78 weken gelden alleen de weken waarin je daadwerkelijk hebt gewerkt. Die 78 weken hoef je niet aaneengesloten te hebben gewerkt, maar een onderbreking mag niet meer zijn dan 26 weken (zes maanden). Dan begin je weer opnieuw in fase A. 
Fase B Na 78 gewerkte weken heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd. Je kunt in deze fase maximaal zes contracten voor bepaalde tijd ontvangen in een periode van maximaal vier jaar. Ook hier begin je weer opnieuw in fase A na een onderbreking van zes maanden. 
Fase C Wanneer je na voltooiing van fase B binnen zes maanden weer wordt ingezet via Zuidgeest, kom je in fase C. In deze fase krijg je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Uitbetaling

Wanneer wordt mijn salaris uitbetaald?

We betalen je salaris per week of per vier weken uit. Dat mag je zelf aangeven. Wel kunnen we je alleen op tijd uitbetalen als jij of je opdrachtgever ook op tijd je (gewerkte) uren aan ons hebt doorgegeven.

Hoe krijg ik mijn loonstroken?

Je vindt je loonstroken (en andere informatie) via Helloflex. Op je loonstrook staat hoeveel uren je hebt gewerkt, wat we hebben uitbetaald, hoeveel vakantiedagen je hebt opgebouwd en hoeveel loonbelasting en verzekeringspremies zijn ingehouden.

Hoe kom ik op Helloflex?

Je kunt via de website inloggen bij Helloflex. Je inlogcode en wachtwoord ontvang je per mail wanneer je jouw eerste loon ontvangt.

Opleidingen

Kan ik bij Zuidgeest ook opleidingen of cursussen volgen?

Doorgroeien, specialiseren of juist een hele andere kant op? Bij Zuidgeest hebben we allerlei opleidingen en cursussen zoals VCA, heftruckchauffeur of flensmonteur. Meer weten? Kijk dan op onze website bij het kopje “opleiden” (LINK). 
Heb je interesse in het volgen van een cursus of opleiding? Bespreek dit dan met je contactpersoon van Zuidgeest.

Ziekmelden

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Als je ziek wordt op een dag dat je zou gaan werken, is dat in de eerste plaats erg vervelend voor jou. Maar daarnaast is het ook vervelend voor het bedrijf waar je werkt. Gelukkig zorgen we er samen voor dat het werk niet stil komt te liggen. Als je jezelf op tijd ziekmeldt, dan kunnen wij een andere collega inzetten die jouw werk overneemt. Omdat we op jouw inzet rekenen, is het belangrijk dat je in geval van ziekte een aantal afspraken nakomt: 

  • Bel zo snel mogelijk het bedrijf waar je werkt. 
  • Bel jouw contactpersoon van Zuidgeest vóór 9.00 uur, en geef het adres op waar je tijdens je ziekte verblijft. 

Wij nemen af en toe contact met je op om te kijken hoe het met je gaat.

Moet ik het doorgeven als ik weer beter ben?

Ja, dat is erg belangrijk! Meld jezelf – als je beter bent – beter bij het bedrijf waar je werkt én bij de contactpersoon van Zuidgeest. Geef dit tenminste 30 minuten voordat je weer aan het werk gaat door.

Wat als ik gezondheidsklachten krijg door mijn werk?

Je bespreekt dit als eerste met je contactpersoon van Zuidgeest. We kijken dan samen met de opdrachtgever of eenvoudige aanpassingen kunnen helpen. Is dat niet het geval? Dan heb je als flexcollega de mogelijkheid om te praten met de arbodienst, dit noemen we een arbeidsomstandighedenspreekuur. 
Daarnaast kun je – als je ten minste vier jaar in dienst bent van Zuidgeest – een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aanvragen. Dan wordt gekeken naar gezondheidsrisico’s van je werkzaamheden, en hoe die beperkt kunnen worden.
 

De trots van Zuidgeest

“Het eerste wat mij opviel aan Zuidgeest was de informele sfeer. De medewerker van Zuidgeest was heel open-minded en hierdoor was er meteen een klik.”

George, Pijpfitter

Daarom Zuidgeest

Veilig

Safety first. Altijd. Bekijk onze certificeringen, waaronder VCU en ABU.

Vakkundig

Wij begrijpen de business. Snappen wat er op de werkvloer speelt. Door ons vakmanschap én onze praktijkkennis weten onze mensen waar ze over praten.

Duidelijk

Heldere communicatie en overzichtelijke administratie. Zuivere beloftes. Afspraak is afspraak. No cure? No pay.

Persoonlijk

We kennen al onze mensen. En ook u krijgt bij ons een vast aanspreekpunt. U kunt 24/7 bij ons terecht én bent verzekerd van oplossingen die passen bij uw organisatie.